Νέα κυκλοφορία: “Φιλοκτήτης” της Ευγενίας Κονίδη

“Η κλασική τραγωδία του Σοφοκλή μέσα από σύγχρονη αφήγηση”

Στοιχεία βιβλίου

Κατηγορία: Εικονογραφημένη παιδική λογοτεχνία (έγχρωμο)
Διαστάσεις: 16*23
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: μαλακό
isbn: 978-618-84331-2-0

Περίληψη Οπισθόφυλλου

Ένας από τους επίδοξους κατακτητές της Τροίας δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του. Όλες οι φιλοδοξίες και τα όνειρά του για μια δοξασμένη ζωή, γεμάτη ηρωισμούς, ματαιώνονται. Ένα φίδι και μια αγιάτρευτη πληγή θα γίνουν η αιτία της μακρόχρονης εγκατάλειψής του σ’ ένα ερημονήσι. Όμως, ένας απρόσμενος χρησμός θα οδηγήσει στην αναζήτησή του, και εν τέλει στην πολυπόθητη άλωση της Τροίας. Θα ακολουθήσουν συγκρούσεις, περιπέτειες, ανατροπές, ακόμα και θεϊκές παρεμβάσεις, μα κανείς δεν φαντάζεται το τέλος.

Ένα σημαντικό μάθημα ενσυναίσθησης, με μηνύματα σύγχρονα και αναλλοίωτα στον χρόνο, προσφέρεται στα παιδιά από τον “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακό αρχείο δραστηριοτήτων. Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή pdf από από τον σύνδεσμο:
Αναγνωστικές/Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες“.

Βιογραφικό συγγραφέα

Γεννήθηκα στο Ξηροκάμπι, ένα γραφικό χωριό στους πρόποδες του Ταΰγετου, κοντά στη Σπάρτη. Μεγάλωσα και έζησα εκεί, μαζί με τους δασκάλους γονείς μου και τα δύο αδέλφια μου, μέχρι που τελείωσα το Λύκειο και πήγα στην Αθήνα για να παρακολουθήσω τις σπουδές μου στο τμήμα Κλασικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου, εργάστηκα στην Αθήνα ως φιλόλογος στον ιδιωτικό τομέα, ως το 2004. Τότε γνώρισα τον σύζυγό μου, Χρήστο Δρακόπουλο, και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε την κοινή μας ζωή στη Σπάρτη. Από τότε ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω μαζί του τα δύο μας παιδιά, τη Βασιλική –Νεκταρία και τον Απόστολο, στον τόπο στον οποίο και εγώ πέρασα την παιδική και εφηβική μου ηλικία. Από το 2007 διατηρώ από κοινού με τον σύζυγό μου Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, έχοντας έτσι την ευκαιρία να συναναστρέφομαι, να διδάσκω, να διδάσκομαι και να εμπνέομαι από νέα παιδιά. Όνειρό μου είναι να καταφέρω να τους μεταδώσω αξίες και γνώσεις ώστε, σε μια αντιπνευματική εποχή, να χτίσουν τη δική τους ξεχωριστή προσωπικότητα και να γίνουν άνθρωποι ευτυχισμένοι και χρήσιμοι για τον εαυτό τους και για την κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *