Παρουσίαση του βιβλίου “Φιλοκτήτης” της Ευγενίας Κονίδη στη Σπάρτη

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου, στον φιλόξενο χώρο του Οινοκράτη στη Σπάρτη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του εικονογραφημένου βιβλίου της Ευγενίας Κονίδη “Φιλοκτήτης”.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Την παρουσίαση πλαισίωσαν οι ομιλίες της κας Χρυσάνθης Δεληγιάννη, εκδότριας της ενΤΥΠΩΣΗΣ, του κ. Σπύρου Χανδόλια, διευθυντή του δημοτικού σχολείου Ξηροκαμπίου, αλλά και η αφήγηση αποσπασμάτων από τον Στράτη Αϊβαλιώτη.

Η βραδιά έκλεισε με μια όμορφη μουσική εκδήλωση από τους Ελένη Τσιρακίδου, Χάρη Αϊβαλιώτη και Δημήτρη Πάντο.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν σε αυτή την υπέροχη συνάντηση, αλλά και όλους όσοι την τίμησαν με την παρουσία τους! Ακολουθεί φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα της βραδιάς

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένας από τους επίδοξους κατακτητές της Τροίας δεν φτάνει ποτέ στον προορισμό του. Όλες οι φιλοδοξίες και τα όνειρά του για μια δοξασμένη ζωή, γεμάτη ηρωισμούς, ματαιώνονται. Ένα φίδι και μια αγιάτρευτη πληγή θα γίνουν η αιτία της μακρόχρονης εγκατάλειψής του σ’ ένα ερημονήσι. Όμως, ένας απρόσμενος χρησμός θα οδηγήσει στην αναζήτησή του, και εν τέλει στην πολυπόθητη άλωση της Τροίας. Θα ακολουθήσουν συγκρούσεις, περιπέτειες, ανατροπές, ακόμα και θεϊκές παρεμβάσεις, μα κανείς δεν φαντάζεται το τέλος.

Ένα σημαντικό μάθημα ενσυναίσθησης, με μηνύματα σύγχρονα και αναλλοίωτα στον χρόνο, προσφέρεται στα παιδιά από τον “Φιλοκτήτη” του Σοφοκλή.

Το βιβλίο συνοδεύεται και με ΔΩΡΕΑΝ ψηφιακό τετράδιο δραστηριοτήτων, το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε πατώντας ΕΔΩ. Για να αγοράσετε το βιβλίο, πατήστε ΕΔΩ.

Ευχαριστούμε πολύ όσους συνέβαλαν στο να βρούμε φωτογραφικό υλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *